Voor het eerst naar Zeilschool Vinkeveen

  • HOME
  • Voor het eerst naar Zeilschool Vinkeveen

Welkom bij Zeilschool De Vinkeveense Plassen. Wat leuk dat je er bent!

Kom je voor het eerst naar de zeilschool in Vinkeveen? Dan kun je best wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste cursus! Bovendien zijn er wel vier verblijfsvarianten om uit te kiezen en dan zijn er tijdens het inschrijven ook nog allerlei accessoires te selecteren, die handig voor je kunnen zijn.

Stap 1: kies de cursus die bij jouw leeftijd past.

Ben je 5 of 6 jaar? Dan zijn de Spetters iets voor jou! Halve dagen spelenderwijs kennis maken met het water. Zwemdiploma A vereist!
Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Bekijk de cursussen onder Jeugd.
Ben je tussen de 12 en 18 jaar? Kijk dan bij de cursussen onder Jongeren.
Ben je tussen de 16 en 100 jaar? Struin dan door het aanbod onder Volwassenen.

Op de betreffende info-pagina per cursus staat een filmpje specifiek voor die discipline. Dit filmpje geeft een goed beeld van hoe het is om die boot te varen. Meer algemene filmbeelden over het zeilkamp zijn te vinden op ons YouTube-kanaal.

Voor 6-jarigen die al wel een schooljaar groep 3 hebben gedaan is deelname aan een Jeugdcursus ook mogelijk. Het gaat er met name om of het kind eraan toe is om een hele dag naar de juf of meester te luisteren en zelfstandig uit te voeren wat er van ze gevraagd wordt.

Voor 12-jarigen is de keuze voor een Jeugdcursus verstandig als het kind nog aan de middelbare school moet beginnen. Heeft de 12-jarige al een jaar brugklas gedaan, kies dan voor een cursus uit de categorie Jongeren. De scheiding Jeugd-Jongeren is in het gehele kamp van toepassing. Denk aan de verdeling in lesgroepjes, slaapkamerindeling en bedtijden.

Stap 2: kies de cursus die bij jouw zeilervaring past.

> Als beginner jonger dan 13 jaar start je je zeilcarrière in de Optimist of Askeladden. Weet je al of je liever solo zeilt of juist gezellig met 1 of 2 anderen in de boot samen? Kies de Optimist als je graag alleen in een boot zeilt. Kies de Askeladden om samen met een leeftijdsgenootje in 1 boot te zeilen. Weet je het nog niet? Kies dan de Combinatiecursus en vaar de ene helft van de week in een Optimist en de andere helft in een Askeladde.
Na een week beginnerscursus kun je er voor kiezen om verder te gaan in dezelfde discipline (want per discipline zijn er 3 niveaus te behalen), of over te stappen naar een gevorderden cursus.

> Als beginner ouder dan 12 jaar start je je zeilcarrière in de Valk of bij het Windsurfen.
Na een week beginnerscursus kun je er voor kiezen om verder te gaan in dezelfde discipline (want per discipline zijn er 3 niveaus te behalen), of over te stappen naar een gevorderden cursus.

> Als gevorderde jonger dan 13 jaar heb je de keuze uit alle Jeugd-disciplines (Optimist, Askeladden, Combi, Laerling, RS Tera, Fusion / Laser Pico en Jeugdcatamaran. Binnen iedere discipline zijn 3 diploma's te behalen, dus je kunt ervoor kiezen om je te specialiseren in 1 discipline, of juist iedere cursus een andere boot te kiezen en daarmee juist breed opgeleid te worden.

> Als gevorderde ouder dan 12 jaar heb je de keuze uit alle Jongeren-disciplines (Valk, Fusion, Laser Vago / RS Feva, Catamaran en Windsurfen). Binnen iedere discipline zijn 3 diploma's te behalen, dus je kunt ervoor kiezen om je te specialiseren in 1 discipline, of juist iedere cursus een andere boot te kiezen en daarmee juist breed opgeleid te worden. Een Fusion en Catamaran zijn spectaculair snel, maar een Valk is bijvoorbeeld leuk om in de toekomst samen met vrienden te kunnen huren als je er in hebt leren zeilen.

Stap 3: kies de cursus die bij jouw agenda past.

Van april tot oktober wordt er gezeild in Vinkeveen. Dus bijna iedere schoolvakantie en een aantal zondagen kun je op zeilcursus! Bekijk hier de agenda.
Kom je meerdere keren in één kalenderjaar, dan heb je recht op een korting: € 50,00 korting per persoon bij het boeken van een voor- of najaarscursus (extern of extern+) in combinatie met een zomercursus (extern of extern+). € 75,00 korting per persoon bij het boeken van een voor- of najaarscursus (intern) in combinatie met een zomercursus (intern). Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Stap 4: kies de verblijfsvariant die jou past.

> Dag
> Extern
> Extern+
> Intern

Let op: niet alle verblijfsvarianten zijn voor iedere cursus te boeken. Klik hier voor meer details.

Stap 5: kies accessoires die voor jou van belang zijn.

Bovenstaande accessoires zijn aan te vinken tijdens het boeken van de cursus en later nog bij te boeken door in te loggen in je account. En boek je een volgende keer weer bij ons? Dan staan alle gegevens al ingevuld. Ook het veld "Reeds behaalde CWO diploma's of zeilervaring" is dan door ons bijgewerkt met de afkorting van de hoogst behaalde diploma's.

Nog vragen? Bekijk onze FAQ's!

We verheugen ons erop je bij de zeilschool in Vinkeveen te mogen verwelkomen!!