Groepsles 1 dag

Losse dag zeil- of surfles voor (jong-)volwassenen. Keuze uit Windsurfen, Fusion, Valk en Platbodem.

Per dag € 95,- incl. lunch met 1 drankje.

Bekijk voor kinderen van 6 t/m 12 jaar de kalender voor de gelijktijdige Watersportdagen!

Cursus-kalender
Windsurf Fusion Valk Platbodem
26 juni
4 juli
17 juli
1 aug.
14 aug.
28 aug.
11 sept.
25 sept.
9 okt.
24 okt.
26 juni
3 juli
18 juli
31 juli
15 aug.
29 aug.
12 sept.
25 sept.
10 okt.
23 okt.
10 juli
11 juli
24 juli
25 juli
7 aug.
8 aug.
21 aug.
22 aug.
4 sept.
5 sept.
18 sept.
19 sept.
2 okt.
3 okt.
16 okt.
17 okt.
30 okt.
31 okt.
27 juniOf bekijk de complete zeilschool-agenda.

Zwaardboot de Fusion is een relatief nieuwe naam op de markt van het zeilen. Deze boot heeft als basis echter ruim 30 jaar ervaring in het ontwikkelen, productie gereedmaken en produceren van open zeilboten van onze andere RS en Laser. De relatief ruime kuip, meer dan voldoende drijfvermogen, sportieve vaareigenschappen en het zeiloppervlakte eenvoudig aan te passen naar alle windsterkten, maken de Fusion een uitstekende boot voor beginnende en gevorderde zeilers.

Bij het Windsurfen gebruik je een combinatie van gewicht en het zeil om de surfplank te besturen. Voor de startende surfer is dit een spel van vallen en opstaan. De lesdag begint met het samenstellen en vaarklaar maken van je eigen surfset. Na de eerste evenwichtsoefeningen op het water gaat er gestart worden met het echte surfen. Soms nog even aan een anker zodat je in de buurt van de instructeur blijft. Aan het eind van een eerste lesdag kan bijna iedereen zijn eerste rakjes varen en weet terug te komen bij het punt waar hij of zij gestart is. Natuurlijk hebben we voor iedereen een op gewicht en windkracht afgestemd zeil beschikbaar.
Onze Windsurflessen zijn voor beginners en licht gevorderde surfers. Voor ervaren Windsurfers verwijzen wij graag door naar onze collega's op de Brouwersdam (www.brouwersdam.nl) of Telstar Surfclub op de Randmeren (https://www.telstarsurf.nl/surfschool/surflessen/Windsurfles/.

Zeilen in een Valk is een echte groepsactiviteit: met vier cursisten plus de instructeur in één boot.

Aan het eind van een (reeks) cursusdag(en) kan je indien gewenst een internationaal erkend diploma of vorderingenstaat ontvangen. Wij werken met de diplomalijn van de Commissie Watersport Opleidingen CWO en VDWS (internationaal bekend).