Cursus Klein Vaarbewijs

CURSUS KLEIN VAARBEWIJS I

In het voor- en najaar organiseren wij de theoretische vaarcursus "Klein vaarbewijs I". Dit vaarbewijs is verplicht bij het varen met schepen boven de 15 meter of bij schepen die sneller kunnen varen dan 20 km per uur. Deelname aan de cursus voorafgaand aan het maken van het examen vergroot uw slagingskans significant!

In vijf avonden (vanaf najaar 2023 vier avonden) komt alle stof uit het nieuwe Vaarbewijs Academy-boek voorbij. Streven is niet alleen te zorgen dat je het examen haalt, maar dat je kennis en vaardigheden vergroot worden voor meer plezier op het water.

Cursusdata:
- 22, 29 maart en 5, 12 en 19 april 2023
- 27 sept, 4, 11 okt en 1 nov 2023
Locatie: Zeilschool Vinkeveen
Tijd: 19.30 - 22.00 uur
Kosten: € 195,00 inclusief digitale handouts.

Tijdens de cursusavonden is er veel ruimte om vragen te stellen, met de stof te oefenen en ervaringen uit te wisselen. Een combinatie van vertellen, uitleggen, oefenen en bespreken. Aangevuld met filmpjes uit de praktijk waar mogelijk. De cursus wordt gegeven door een CWO erkend docent.

  • 195
  • 2,5 uur per avond

CURSUS KLEIN VAARBEWIJS II

Op dit moment heeft het CBR het afnemen van examens uitgesteld. Hierdoor ontstaan lange wachtrijen. Zodra er weer examens kunnen worden ingepland zullen wij de cursus klein vaarbewijs II opnieuw aanbieden.

Het Klein Vaarbewijs II is geldig op ‘rivieren-kanalen-meren’, Eems/Dollard, de Waddenzee, het IJsselmeer, Markermeer, IJmeer en op de Oosterschelde en Westerschelde. Het Klein Vaarbewijs II is tevens een International Certificate of Competence (ICC) inland and coastal waters.

Doet u de examens voor deel I en deel II in één keer, dan scheelt u dat aanzienlijk in de examenkosten.

Cursusdata: Nog niet bekend
Locatie: Zeilschool Vinkeveen
Tijd: 19.30 - 22:00 uur
Kosten: € 175,- inclusief koffie/thee, koekjes en digitale handouts.

Inschrijven? Klik op Kies een arrangement.

PRAKTIJKLES

Naast deze theoretische cursus is het mogelijk om een praktijkles te boeken in een sloep of kruiser. Heeft u een eigen boot of overweegt u er één aan te schaffen, maar heeft u nog geen ervaring met het besturen ervan? Wij bieden praktijklessen op uw eigen boot, een motorsloep (iSloep of Aluva) en op onze kruiser de Thames Fueller.

Onder begeleiding van een ervaren schipper/instructeur gaat u het water op om de ins en outs van het varen onder de knie te krijgen. We concentreren ons tijdens deze les op goed zeemanschap, remmen, achteruit varen, keren, aanleggen en wegvaren en de vaarregels.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Voor het examen schrijft u zich individueel in op www.cbr.nl . Dit is het onafhankelijke exameninstituut voor het Klein Vaarbewijs. Let op: het examen vindt dus niet bij ons plaats en is dan ook niet in de prijs inbegrepen.

U kunt ervoor kiezen beide examens in één keer achter elkaar af te leggen, dat scheelt in examenkosten. Reserveer dan het examen KVB1 en KVB2 achter elkaar. Om het pasje Klein Vaarbewijs II te kunnen aanvragen, dient u ook geslaagd te zijn voor het examen KVB1. Slaagt u bij het gecombineerde examen alleen voor KVB1 dan kunt u, indien u dit wil, wel een Klein Vaarbewijs I aanvragen.

Kosten CBR
Examen KVB1: € 45,35
Examen KVB2: € 53,95

Pasje Vaarbewijs € 10,80

Deze bedragen worden dus voldaan bij het CBR.