Cursus Vaarbewijs

Cursus klein Vaarbewijs

In het voor- en najaar organiseren wij de theoretische cursus "Klein vaarbewijs I". Dit vaarbewijs is verplicht bij het varen met schepen boven de 15 meter of bij schepen die sneller kunnen varen dan 20 km per uur. Deelname aan de cursus voorafgaand aan het maken van het examen vergroot uw slagingskans significant! Jongeren vanaf 15 jaar mogen deelnemen aan de cursus. Maar let op: het pasje is pas aan te vragen met 18 jaar.

In vijf avonden komt alle stof uit het nieuwe Vaarbewijs Academy-boek voorbij. Streven is niet alleen te zorgen dat je het examen haalt, maar dat je kennis en vaardigheden vergroot worden voor meer plezier op het water.
Tijdens de vijf avonden is er veel ruimte om vragen te stellen, met de stof te oefenen en ervaringen uit te wisselen. Een cursusavond is een combinatie van vertellen, uitleggen, oefenen en bespreken. Aangevuld met filmpjes uit de praktijk waar mogelijk. Vijf woensdagavonden van 19:30u. tot 22:00u. De cursus wordt gegeven door een CWO erkend docent.

Cursusdata 2020:
Najaar: 16 september - 23 september - 30 september - 7 oktober - 14 oktober

Kosten: €175,- Koffie, thee, koekjes en digitale hand-outs zijn inbegrepen.

Voor het examen schrijft u zich individueel in op www.cbr.nl . Dit is het onafhankelijke exameninstituut voor het Klein Vaarbewijs. Let op: het examen vindt dus niet bij ons plaats en is dan ook niet in de prijs inbegrepen. De kosten voor het examen Klein Vaarbewijs I bedraagt € 42,- per examen. Na het behalen van het examen kan je het Vaarbewijs pasje direct aanvragen. De kosten van het pasje bedragen € 20,-. Deze bedragen worden dus voldaan aan het CBR.

Het cursusboek "Klein Vaarbewijs I en II" is eenvoudig te bestellen bij het inschrijven voor de cursus. Ook is het mogelijk om te kiezen voor het boek inclusief online oefenmateriaal.

Klein Vaarbewijs II
Bij voldoende animo voor de aanvullende cursus Klein Vaarbewijs II zullen wij ook daar een reeks lesavonden voor organiseren. Om u daar voor aan te melden graag een e-mail met uw naam, telefoonnummer en adresgegevens aan info@zeilschoolvinkeveen.nl sturen.