Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Naast de afspraken waarmee we laten zien dat we maatschappelijk verantwoord ondernemen, zijn we ook Green Key gecertificeerd. Bij de zeilschool hebben we de zorg voor het milieu hoog in het vaandel staan!

Als zeilschool zijn we in de lente en de zomer dagelijks op de Plassen te vinden. Dit geeft ons een dubbele verantwoordelijkheid ten opzichte van het schoon houden van het mooie natuurgebied.

Ten eerste dragen wij zelf voor een deel bij aan de vervuiling van de omgeving. Zeilen is gelukkig niet direct belastend voor het milieu, maar onze volgbootjes zijn wel afhankelijk van benzine. De lichte buitenboordmotortjes waar we mee varen zijn gelukkig niet zo belastend voor het milieu als de motoren van zware speedboten! Naast het benzineverbruik waait er weleens een snoeppapiertje over boord. We vertellen onze cursisten weliswaar altijd dat we ons in de natuur bevinden en dat er dus absoluut geen afval achter gelaten mag worden, maar een licht stukje plastic is helaas snel door de wind meegevoerd.

Ten tweede willen we onze cursisten een schone lesomgeving bieden, waarin het veilig is om te zwemmen. Bovendien is op zeilkamp gaan méér dan leren zeilen, het draagt ook bij aan de vorming van het kind. Hoe gaat de wereld van onze kinderen er uit zien als ze het normaal vinden dat er overal zwerfvuil slingert?

Om volwassenen en niet-zeilers op een leuke manier te betrekken bij het schoon houden van de Plassen, hebben we het uitje De Plassenjutter in het leven geroepen.