Geschiedenis van de zeilschool

1978

Oprichting van de zeilschool in Vinkeveen. Patrick en Rene Bijman en Pauline van der Pas gaven surf- en zeillessen op de Noordplas. Eerst alleen extern, pas toen later de oude gymzaal gekocht werd, konden de cursisten ook intern komen.

2003/2004

Koen Bolt neemt de zeilschool over. Ondertussen is de zeilschool uitgegroeid tot allround watersportbedrijf waar ook de verhuur van boten en seizoensplaatsen voor mensen met een eigen boot aan toegevoegd is. Met de renovatie van Het Strandhuis, waarin de ruimtes Sailors en De Kombuis gevestigd zijn, werden ook feesten & partijen, evenementen, huwelijksvoltrekkingen en vergaderingen mogelijk.

2012

Bed & Breakfast De Roef en De Scheepskooi.

2014

Pannenkoekenrestaurant Het Voordek opent zijn deuren.

2015

Opvolging! Koen Bolt, eigenaar van de zeilschool, werd vader van zoon Sieb.

2016

Q-Cup

2019

Youth Sailing League

2018

2018 was een bijzonder jaar voor de zeilschool, we vierden namelijk onze 40e verjaardag! En dat deden we met een heus festival: voor jonge kinderen piratentocht, schminken en armbandjes knopen. Jongeren en volwassenen konden deelnemen aan een SUP- en Windsurfclinic, zelfstandig Valk zeilen, de Fusion testvaren, onder begeleiding op een Platbodem of Catamaran zeilen of de lucht in met Flyboarden. Er werden dansjes gewaagd op de muziek van coverband The Incredible Machine en voor heel veel herinneringen aan de afgelopen 40 jaar (en meer) opgehaald. Van cursist naar instructeur naar mama en papa - er waren maar liefst acht zeilschoolbabies aanwezig! Net als bij bijvoorbeeld scouting, is de zeilschool-communitie een hechte groep vrienden. Bovendien organiseerden de instructeurs een speciaal Lustrum-gala.

Bekende instructeurs

De Plastic Soup Surfer - Merijn Tinga aka Plastic Soup Surfer is surfinstructeur bij de zeilschool geweest.

WEDSTRIJDZEILEN

Zeilschool Vinkeveen neemt landelijk deel aan wedstrijdzeilen. Met de historische platbodems aan de Geuzenpenning, de Turfrace en de Strontrace. In Valken aan de Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen. Sinds de oprichting van de Zeilschool Kampioenschappen in 1994 is de winst geregeld naar Vinkeveen gegaan!
Ga jij in de toekomst naar de Olympische Spelen om zeilend of surfend Nederland te vertegenwoordigen? Zeilschool Vinkeveen is aangesloten bij zowel het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen (NPJ) als het Watersportverbond. Dit betekent dat je bij ons tijdens de zeilcursus tegelijkertijd ook specifiek voor wedstrijdzeilen kunt trainen.