De locatie

watersportcentrum vinkeveen haven

Zeilschool de Vinkeveense Plassen maakt onderdeel uit van Watersportcentrum Vinkeveen Haven.

Watersportcentrum Vinkeveen Haven is gevestigd in de oude dorpskern van Vinkeveen aan de Herenweg 144. Het Watersportcentrum is uitstekend te bereiken, direct gelegen naast de N201 (Hilversum - Haarlem) en slechts enkele autominuten vanaf de A2 (Utrecht - Amsterdam). Op eigen terrein beschikken wij over ruim 50 parkeerplaatsen, aan de andere zijde van de Herenweg bevinden zich nog eens 80 gemeentelijke parkeerplaatsen.

De haven is direct gelegen aan de Kleine Plas. Een prima oefenwater, met name voor de beginnende zeilers. Daarnaast zitten we binnen 10 minuten op de Zuidplas. Een groot meer waar de geoefende zeilers hun hart kunnen ophalen. Dit is dan ook de thuisbasis van de Catamarans en de Zwaardboten.

Tenslotte is er ook nog de Noordplas. Een mooie plas waar we vaak naar toe gaan voor het maken van een dagtocht, voor het recreëren op één van de vele zandeilanden, en voor het dwalen tussen de legakkers of voor het maken van een rondvaart langs het natuurgebied Botshol.

Benieuwd hoe die Plassen zijn ontstaan? Lees het hier: Ontstaan van de Vinkeveense Plassen.

7559_1229023800.jpg
De grootste en belangrijkste accommodatie was vroeger een gymnastieklokaal. Het is sfeervol verbouwd tot groepsaccommodatie.
5239_1229459465.jpg
De Haven is gedeeltelijk gelegen in een voormalig natuurzwembad, een schitterend terrein waar niet alleen de boten van de zeilschool liggen maar waar het ook heerlijk recreëren is.
9503_1229459781.jpg
Het Strandhuis is centraal gelegen op het haveneiland aan een heus privéstrandje.
39_1375102975.jpg
In onze pipowagens verzorgen wij bed & breakfast. Ons bed & breakfast 'Out in the Garden' is gelegen aan de Herenweg 144 in het centrum van het dorp Vinkeveen.
boathouse_pasta_kaas.jpg
Voorheen Pannenkoekenrestaurant Het Voordek. Open voor bezorgen en afhalen!