Nieuws

Kunnen we binnenkort zeilen,
of neemt het Corona-virus ons de wind uit de zeilen?

Niemand weet hoe de komende weken er uit zullen zien. Even wegdromen bij plannen voor de komende lente en zomer, is dan heerlijk!

Vorig jaar hebben wij in nauwe samenwerking met de gemeente, HISWA en de veiligheidsregio ook de zeilcursussen in het voorjaar door kunnen laten, dus we hebben er alle vertrouwen in dat het ook dit watersportseizoen weer gaat lukken. Zeilen is immers sport in de buitenlucht (de 2 magische woorden in deze tijd). Mocht het zo zijn, dat:

- de regels vanuit de overheid het onmogelijk maken voor ons om de cursus door te laten gaan, dan verschuiven wij de cursus en als het uiteindelijk niet gaat lukken om de cursus in te halen, dan krijgt je je geld terug;

- je zelf Corona-gerelateerde klachten hebt of iemand in je huishouden en je daardoor niet aan de cursus kunt deelnemen, dan zijn de kosten wel voor je eigen rekening. Maar daarvoor kun je dan weer de annuleringsverzekering aanvinken bij het inschrijven. Ook kun je te raden gaan bij je doorlopende reisverzekering.

Bekijk alvast het programma en droom je agenda weer vol leuke activiteiten.

SLIM - "Beter presteren door te leren"

De Europese overheid stelt een subsidie ter beschikking genaamd Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen voor MKB (SLIM). Met ondersteuning van deze SLIM subsidie is Zeilschool de Vinkeveense Plassen in 2020 een traject opgestart gericht op de creatie van een (meer) lerende

organisatie. Met als doelstelling dat de kwaliteit van de dienstverlening omhoog gaat, de interne organisatie verbetert en dat de (hulp)instructeurs en hun begeleiders/trainers/opleiders met nog meer plezier hun werk doen. Ons motto is immers 'Leren zeilen met plezier!'.

Onze zeilschool is een zeilschool zoals vele anderen. Het onderscheidend vermogen zit in het werkgebied, de visie en aanpak. De focus ligt op de creatie van een lerende cultuur die voor een belangrijk deel is gebaseerd op vertrouwen. In een vertrouwde omgeving worden ervaringen makkelijker gedeeld en is er bijvoorbeeld ruimte om fouten met elkaar te bespreken. Vertrouwen leidt tot het gevoel van vrijheid en verantwoordelijkheid. Belangrijke ingrediƫnten voor de intrinsieke motivatie van (hulp)instructeurs.

Middels het SLIM-project maken we onze instructeurs-opleidingen flexibeler, digitaler en beroepsgerichter.Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!