Jeugdzeilen 2-mans (Fusion - Laser Pico)

Jeugdzeilen tweemanscursus (Laser Pico en fusion)

Bezetting:
6 cursisten per instructeur
Leeftijd:
8 t/m 12 jaar
CWO:
CWO JZ 2mans I / II / III
Periode:
  • Voorjaar
  • Zomer
  • Najaar

Ideaal voor cursisten die de Optimist of Askeladden ontgroeid zijn!

In de 2-mans zwaardboot ben je samen bezig met het reilen en zeilen van dit spectaculaire boottype. Hoe beter de samenwerking, hoe sneller het gaat! Zo zal de fokkenist, naast de fok, de stabiliteit van de boot in de gaten houden. De roerganger houdt zich bezig met het grootzeil en de koers. Natuurlijk wordt dit geregeld afgewisseld zodat je alles ervaart. De zwaardboten zijn snel en onstabiel. Het is niet erg om een keer om te slaan, dit hoort immers bij het leren zwaardbootzeilen. Het rechttrekken van de boot is dan ook een van de eerste dingen die je leert. Wel moet je voor deze cursus minimaal CWO I hebben behaald.

De cursisten in de leeftijd 7 tot 12 jaar zeilen in een Laser Pico en Fusion, dit zijn kleine zwaardboten die door lichtere kinderen goed gevaren kunnen worden. Er wordt gewerkt aan de vorderingen behorende bij de diplomalijn 2-mans jeugdzeilen.

Na 1 of meerdere weken Laser Pico of Fusion ben je ervaren genoeg om te gaan lessen op een Catamaran, Windsurfplank of in een Valk.