Cursus Vaarbewijs I

Cursus Vaarbewijs (voorjaar en najaar)

Bezetting:
Vaarbewijs I: Maximaal 25 cursisten per cursus
Leeftijd:
14+
Periode:

5 avonden van 19.30 - 22.00 uur - Voorjaar en Najaar

In het voor- en najaar organiseren wij de theoretische vaarcursus "Klein vaarbewijs I". Dit vaarbewijs is verplicht bij het varen met schepen boven de 15 meter of bij schepen die sneller kunnen varen dan 20 km per uur. Deelname aan de cursus voorafgaand aan het maken van het examen vergroot uw slagingskans significant!

In vijf avonden komt alle stof uit het nieuwe Vaarbewijs Academy-boek voorbij. Streven is niet alleen te zorgen dat je het examen haalt, maar dat je kennis en vaardigheden vergroot worden voor meer plezier op het water.

Tijdens de vijf avonden is er veel ruimte om vragen te stellen, met de stof te oefenen en ervaringen uit te wisselen. Een cursusavond is een combinatie van vertellen, uitleggen, oefenen en bespreken. Aangevuld met filmpjes uit de praktijk waar mogelijk.

Vijf woensdagavonden van 19:30u. tot 22:00u. De cursus wordt gegeven door een CWO erkend docent.

Cursusdata voorjaar 2020:

Voorjaar:
- 4 maart
- 11 maart
- 10 juni vervangende datum i.v.m. Corona-maatregelen
- 17 juni vervangende datum i.v.m. Corona-maatregelen
- 24 juni vervangende datum i.v.m. Corona-maatregelen

Najaar:
- 16 september
- 23 september
- 30 september
- 7 oktober
- 14 oktober


Kosten: €175,- Koffie, thee, koekjes en digitale hand-outs zijn inbegrepen.

In de cursus behandelen we de examenonderwerpen en oefenen met proefexamens.

Voor het examen schrijft u zich individueel in op www.cbr.nl . Dit is het onafhankelijke exameninstituut voor het Klein Vaarbewijs. Let op: het examen vindt dus niet bij ons plaats en is dan ook niet in de prijs inbegrepen. De kosten voor het examen Klein Vaarbewijs I bedraagt € 42,- per examen. Na het behalen van het examen kan je het Vaarbewijs pasje direct aanvragen. De kosten van het pasje bedragen € 20,-. Al deze bedragen worden dus voldaan aan de Vamex.

Het cursusboek "Klein Vaarbewijs I en II" is eenvoudig te bestellen bij het inschrijven voor de cursus. Ook is het mogelijk om te kiezen voor het boek inclusief online oefenmateriaal.

Bekijk het Facebook-evenement om te zien wie er nog meer deelnemen!