Instructeursopleiding

Instructeursopleiding

Excellentie in instructie

Zeilschool De Vinkeveense Plassen staat bekend om haar excellente instructeurs. Wij leiden ze dan ook zelf op, na een zorgvuldige selectie. Maar wanneer ben je eigenlijk een goede instructeur?

Volgens ons als...

  • ... je een goede zeiler bent
  • ... je jouw enthousiasme voor de zeilsport kan overbrengen op cursisten
  • ... je verantwoordelijkheid kan dragen en zelfstandig beslissingen kunt nemen
  • ... je het leuk vindt om verschillende typen mensen/cursisten iets te leren.

Deelname aan de instructeursopleiding is gratis. Wel spreken we met je af dan je in de 2 zomers aansluitend aan de opleiding, minimaal 3 zomerweken komt lesgeven (dus in totaal minimaal 6 zomerweken). Daarnaast maakt de Hemelvaart óf Meiweek ook onderdeel uit van de opleiding, omdat je in 1 van deze cursussen je eerste lesgeef-ervaring gaat opdoen onder begeleiding van ervaren instructeurs.

Data Instructeursopleiding 2019

23 en 24 maart Opleidings- en selectieweekend
30 en 31 maart Opleidingsweekend
13 en 14 april Opleidingsweekend
19 t/m 22 april Opleidings- en examenweekend (Pasen)
29 april t/m 3 mei
Meicursus (keuze optie 1)
30 mei t/m 2 juni
Hemelvaartcursus (keuze optie 2)
16 juni
Herkansingen

De trainings- en examenweekenden beginnen de avond ervoor (start theorieprogramma om 20:00u.). Wij sluiten de weekenden af omstreeks 17:00u. met een evaluatie en aansluitend soep met een broodje. Vanaf 18:00u. kan je weer naar huis.

We gaan er vanuit dat iedereen er de gehele opleiding bij kan zijn. Dit omdat het een intensief en vol traject is, waarbij ieder uurtje is volgepland. Indien je een bepaalde ochtend, middag of avond absoluut niet aanwezig kan zijn, laat dit dan zo snel mogelijk weten!

Gedurende de avonden van de opleiding worden er programma's verzorgd die een belangrijk onderdeel van de instructeursopleiding zijn. Er worden, onder andere, belangrijke theoretische zaken besproken die nodig zijn voor je theorie-examen en aandacht besteed aan didactische vaardigheden.

Klik hier om je voor de opleiding in te schrijven.

Ingangseisen

Als je wilt deelnemen aan de instructeursopleiding moet je minimaal voldoen aan onderstaande voorwaarden:

  • Je bent een enthousiaste zeiler en lijkt het leuk om te gaan lesgeven aan jeugd en jongeren gedurende de zomervakantie;
  • Je eigenvaardigheidsniveau zit bij voorkeur op CWO III of vergelijkbaar niveau (minimaal CWO II);
  • Je bent of wordt in 2019 17 jaar of ouder*;
  • Je bent in de gelegenheid alle opleidingsdagen aanwezig te zijn;
  • Je bent in de gelegenheid tijdens de Meivakantie óf Hemelvaartvakantie je eerste lesgeefervaring op te doen;
  • Je hebt zowel in de zomer van 2019 als de zomer van 2020 minimaal 3 weken de tijd om les te geven (totaal dus minimaal 6 weken).

Uitzonderingen op de eisen voor deelname zijn alleen mogelijk in overleg met de zeilschool. Mocht je hier vragen over hebben, of willen overleggen, horen we graag van je.

Voor meer informatie over onze instructeursopleiding neem je contact met ons op door het sturen van een e-mail naar: info@zeilschoolvinkeveen.nl

Ben je al instructeur en wil je je CWO IV halen of ook in een andere discipline instructeur worden, stuur dan ook een mailtje!

Wordt je nog geen 17 jaar in 2019? Begin dan met de Hulpinstructeursopleiding en stroom in 2020 door naar de Instructeursopleiding.

Neem contact op
Of bel ons op 0297 - 26 22 00