Duikcursus

DUIKCURSUS

Duikweek Beginners Duikweek Gevorderden
  • 4 cursisten per instructeur
  • PADI beginnersopleiding tot zelfstandig duiker (Open Water)
  • Zomerweken 27; 29; 31; 33; 35
  • Intern, Extern+, Extern
  • 4 cursisten per instructeur
  • PADI gevorderdenopleiding voor duikers met ervaring (Advanced Open Water)
  • Zomerweken 27; 29; 31; 33; 35
  • Intern, Extern+, Extern
Ben jij een echte waterrat en in je vrije tijd zowel in als onder het water te vinden? Dan kan jij deze zomer de onderwaterwereld in Vinkeveen leren ontdekken. In een kleine groep leer je omgaan met alle duikapparatuur, die je nodig hebt om onder water te zijn en je gaat de onderwaterwereld verkennen. Snoeken, baarsen, zoetwater kreeften en palingen - je gaat ze waarschijnlijk allemaal in het wild zien.

In beschut, ondiep water leer je de eerste vaardigheden om onder water te zijn. Ademen, zweven, masker klaren en een ademautomaat ‘lenen’ van je buddy.
Na twee dagen ga je ook de diepte in. Afdalen, oren klaren, vissen herkennen en rustig onder water zwemmen.

Vooraf aan de cursus ontvang een ‘code’ om de theorie, die bij het leren duiken hoort, alvast te bekijken op je tablet of computer. Tijdens de duikweek bespreek je iedere dag van de week een hoofdstuk van de theorie.
Mocht je een andere taal dan het Nederlands beter beheersen dan kan je de theorie waarschijnlijk ook in die taal ontvangen.

Tijdens deze beginnerscursus leer je alle vaardigheden om zelfstandig met een buddy te kunnen duiken. Afhankelijk van je voortgang en prestaties kan je diverse brevetten behalen.

Wanneer alles van een leien dakje gaat dan behaal je jouw (junior) PADI Open Water brevet. Je voortgang leggen we vast in jouw logboek.
Kan jij inmiddels duiken en wil jij jouw duikervaring uitbreiden in de Vinkeveens Plassen? Dan ga jij mee met een kleine groep duikers en ga je meer leren van de onder water wereld bij de verschillende zandeilanden van de Vinkeveense plassen.

Alle dagen ga je met een instructeur onder water, het onderwaterleven verkennen en nieuwe vaardigheden leren. Navigeren met een kompas, perfect zweven, fotograferen onder water, zoeken en bergen van ‘zoekgeraakte’ voorwerpen en zelfs een duik dieper dan je waarschijnlijk gewend bent.

Tijdens deze gevorderdencursus leer je veel over de onderwaterwereld in Nederland en maak je, afhankelijk van de (weers)omstandigheden, ongeveer 10 duiken. Alle duiken loggen we natuurlijk in je logboek. Wanneer je voortgang en prestaties voldoende zijn behaal je het PADI Advanced Open Water brevet.

Vooraf aan de cursus ontvang het boek PADI Adventures in Diving. Tijdens de duikweek bespreek je iedere dag van de week een hoofdstuk uit het boek en bespreken we de vragen. Mocht je een andere taal dan het Nederlands beter beheersen dan kan je het boek waarschijnlijk ook in die taal ontvangen.

Voorwaarde voor deelname is dat je in bezit bent van een PADI (junior) Open Water of een NOB 1 ster brevet en in goede gezondheid bent.

Voorwaarde voor deelname is dat je in goede gezondheid bent. Voor aanvang van de cursus vul je de medische verklaring in. Indien je een JA antwoord op één van de medische vragen dan is een verklaring van een arts nodig dat 'duiken geen bezwaar is’.

Heb je al ervaring met duiken, maar nog geen PADI (junior) Open Water of een NOB 1 ster brevet? Dan kan je wel deelnemen aan de duiken beginnersopleiding en bouw je verder aan de ervaring die je al hebt. Neem wel je logboek mee.

Neem contact op
Of bel ons op 0297 - 26 22 00