Instructeursopleiding

Instructeursopleiding

Excellentie in instructie

Zeilschool De Vinkeveense Plassen staat bekend om haar excellente instructeurs. Wij leiden ze dan ook zelf op, na een zorgvuldige selectie. Maar wanneer ben je eigenlijk een goede instructeur?

Volgens ons als...

  • ... je een goede zeiler bent
  • ... je jouw enthousiasme voor de zeilsport kan overbrengen op cursisten
  • ... je verantwoordelijkheid en zelfstandig beslissingen kunt nemen
  • ... je het leuk vindt om verschillende typen mensen/cursisten iets te leren.

Deelname aan de instructeursopleiding is gratis. Wel verlangen we van je dat je in de 2 zomers aansluitend aan de opleiding, minimaal 3 zomerweken komt lesgeven (dus in totaal minimaal 6 zomerweken). Daarnaast maken de Hemelvaart of Meiweek ook onderdeel uit van de opleiding, omdat je in 1 van deze 2 cursussen je eerste lesgeef-ervaring gaat opdoen onder begeleiding van ervaren instructeurs.

Concreet ziet het programma er als volgt uit:

18 en 19 maart Opleidings- en selectieweekend
25 en 26 maart Opleidingsweekend
1 en 2 april Opleidingsweekend
14, 15, 16 en 17 april Opleidings- en examenweekend
22 april Extra trainingsdag
24 t/m 28 april Meicursus (keuze optie 1)
1 t/m 5 mei Meicursus (keuze optie 2)
14 mei Extra trainingsdag
25 t/m 28 mei Hemelvaartcursus (keuze optie 3)
10 juni Extra trainingsdag
11 juni Herkansingen

De trainings- en examenweekenden beginnen de avond ervoor (start theorieprogramma om 20:00u.). Wij sluiten de weekenden af omstreeks 17:00u. met een evaluatie en aansluitend soep met een broodje. Vanaf 18:00u. kan je weer naar huis.

We gaan er vanuit dat iedereen er de gehele opleiding bij kan zijn. Dit omdat het een intensief en vol traject is, waarbij ieder uurtje is volgepland. Indien je een bepaalde ochtend, middag of avond absoluut niet aanwezig kan zijn, laat dit dan zo snel mogelijk weten!

Gedurende de avonden van de opleiding worden er programma's verzorgd die een belangrijk onderdeel van de instructeursopleiding zijn. Er worden, onder andere, belangrijke theoretische zaken besproken die nodig zijn voor je theorie-examen en aandacht besteed aan didactische vaardigheden.

De theorie die tijdens het theorie-examen wordt gevraagd komt uit het boek:

Het zeilboek: de nieuwe leidraad voor zeilers, ISBN: 9789064106187

Klik hier om je voor de opleiding in te schrijven.

Voor meer informatie over onze instructeursopleiding neem je contact met ons op door het sturen van een e-mail naar: info@zeilschoolvinkeveen.nl

Ben je al instructeur en wil je je CWO IV halen of ook in een andere discipline instructeur worden, stuur dan ook een mailtje!

Wordt je nog geen 17 jaar in 2017? Begin dan met de Hulpinstructeursopleiding en stroom in 2018 door naar de Instructeursopleiding.

Neem contact op
Of bel ons op 0297 - 26 22 00