Zeilschool de Vinkeveense Plassen|Herenweg 144|3645 DT Vinkeveen|T: 0297-26 22 00|E: info@zeilschoolvinkeveen.nl
Het weer in Vinkeveen
Hiswa Horeca Nederland Green Key Recron
U bent hier: Homepage > Cursusinformatie

Cursusinformatie

Maar hoe ziet een zeilcursus (zeilweek) er eigenlijk uit?
Het feest begint met de ontvangst. Mocht je in het bezit zijn van een CWO waterpaspoort, dan kun je dit aan ons geven. Na de ontvangst maak je kennis met je instructeur en medecursisten. De indeling van de boten maken we op niveau en op leeftijd. Mocht je graag met iemand anders in de boot willen laat het dan bij inschrijving even weten. Hierna gaan we zo snel mogelijk het water op. Er wordt de hele dag "hard gewerkt" op het water. Voor de kinderen die blijven slapen heeft elke kamer een kamerpapa of kamermama. Na een gezellige avond is een cooldown voor het slapen gaan soms lastig. Je tanden poetsen vergeet je al snel na een dag buiten op het water....

Alle kamers worden ingedeeld op leeftijd en als het lukt ook op cursus. Tijdens de nacht hebben we op elke verdieping twee nachtwachten, gewoon voor het geval dat het nodig is. Ook zijn er kinderen die samen komen, als je graag bij elkaar op de kamer wilt dan kun je dit bij inschrijving aangeven. Let hierbij wel op leeftijdsverschillen: want de leeftijd van het jongste kind zal bepalend zijn wanneer je gaat slapen. De jeugd (t/m 12 jaar) gaat om 21:00 uur slapen, de anderen gaan om 23:00 uur slapen. Na het eten wordt er (gericht op cursus) een avondprogramma georganiseerd, waarbij je iedereen nog beter leert kennen. De invulling hiervan is te divers om op te noemen. Vaste avondprogramma's zijn de Theorieavond en de Bonte Avond. Bij de theorieavond wordt op een leuke manier de achtergrond van het zeilen uitgelegd en komen knopen en voorrangsregels aan bod. De laatste avond is de "Bonte Avond". Sketches, een quiz of je kunt een zelf gemaakt lied met je groep ten gehore brengen. Niets blijkt te gek... De jeugd t/m 12 jaar heeft hun eigen Bonte Avond. Cursisten met muziekinstrumenten nodigen we graag uit deze mee nemen. Wij hebben een piano staan mocht je die kunnen bespelen..?

Voor de oudere interne cursisten is er na 21:00 uur nog een aanvullend programma. Afhankelijk van het weer zul je merken dat we creatief omgaan met "de wensen" van de groep. Wat dacht je van een dropping, een gezellig knapperend kampvuur of een thema avond op het eiland. De thema's geven vaak hilarische situaties...

Goed eten vinden wij erg belangrijk, samen met de kok besteden wij hier dan ook veel aandacht aan. Je zult merken dat de hele dag buiten zijn je een flinke trek bezorgt. De maaltijden moeten gezond zijn en voedzaam. Tijdens het ontbijt maak je zelf een lunchpakketje klaar. Wij verzorgen een glas koude melk of een lekkere warme kop thee, een grote mand vers fruit mag hier natuurlijk niet aan ontbreken. Afhankelijk van het weer lunchen we op een eiland of op de zeilschool. In een welverdiende warme maaltijd aan het eind van de middag heeft iedereen zin! Afwisselend hebben we een voorafje of een lekker toetje. Ben je vegetarisch of volg je een bepaald dieet, geef dit dan bij inschrijving wel even door! Aan het einde van de week hebben we de bekende BBQ. Na de bonte avond worden de vorderingenstaten uitgedeeld en indien alles behaald is, wordt er een diploma uitgereikt. Wij hopen dat jullie dan nog lang nagenieten van een geweldige zeilcursus!


Onze cursussen bieden wij op verschillende verblijf varianten aan:

a. Dagcursus: dit betekent, dat je 's ochtends om 09:30 uur komt zeilen, je eigen lunchpakketje meeneemt en 's middags om 17:00 uur weer naar huis gaat. De dagcursus is dus van maandagochtend tot en met vrijdagmiddag. Er zijn geen avondprogramma's en op de laatste cursusdag is de diploma uitreiking.

b. Extern : dit betekent dat je 's ochtends om 09:30 uur lekker komt zeilen, je eigen lunchpakketje meeneemt en 's middags om 17:00 uur weer naar huis gaat. Voor de theorieavond en de bonte avond ben je bij het avondprogramma, op deze dagen eet je dan met ons mee en het programma eindigt om 20:30 uur.

c. Extern + : dit betekent dat je 's ochtends om 09:30 uur komt zeilen, je eigen lunchpakketje meeneemt en 's avonds blijft eten. Na het eten doe je mee met het avondprogramma, dat om 20:30 uur eindigt.

d. Intern : hierbij blijf je de gehele cursus, volledig verzorgd, bij ons.

Voor alle cursussen verzorgen wij zwemvesten en wetsuites en als je blijft slapen schoon fris beddengoed.

Boot huren of watersportevenement? klik hier

Niet alle verplichte velden zijn (juist) ingevuld